Dagbesteding

Dagbesteding

De dagbesteding vind plaats op twee locaties in Noordoost Friesland. Nocht en Wille Zorg beschikt over een ruim pand aan de bosrand van het dorp Metslawier en een riant gebouw met uitzicht op de jachthaven van Kollum. Elke locatie beschikt over een snoezelruimte, aangepaste (water) bedden, rolstoel- en duofietsen en alles wat verder nodig is voor de doelgroep. Onze locatie in Kollum wordt volledig vernieuwd waarbij we een nieuw concept hebben ontwikkeld. Hierbij heeft elke groep van 6 tot 8 deelnemers een eigen cluster bestaande uit een grote keuken/activiteitenruimte (80m2), en aansluitend een snoezelruimte en een rustruimte. Groepen hebben rechtstreeks toegang tot onze beleeftuin.

Locatie Metslawier, de Snikke 23

 

Locatie Kollum, Rijdstraat 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze deelnemers willen net als u en ik een fijne invulling van hun dagen, met elkaar leven en beleven ieder op zijn of haar manier. Onze dagbesteding voorziet in die behoefte, mensen kunnen bij ons zichzelf zijn en vinden voldoening in hun week!

Als Nocht en Wille Zorg zijn we een jonge organisatie en richten wij ons specifiek op mensen met een meervoudige beperking, onze deelnemers hebben vaak zowel lichamelijk als geestelijk ernstige beperkingen. Meestal hebben ze ook een visuele beperking, sommige deelnemers hebben alleen een zware verstandelijke beperking. Allemaal hebben ze hele specifieke en deskundige begeleiding nodig op een plek die aangepast is op hun beperkingen en ingericht op hun verstandelijke niveau.

Voor elke 4 deelnemers is er minimaal 1 professionele begeleider aanwezig aangevuld met stagiaires en vrijwilligers. Wij hanteren geen leeftijdsgrenzen, een ieder is welkom!

Voor wat betreft de dagbesteding werken wij samen met andere partijen zodat onze deelnemers een ruim en gevarieerd aanbod aan activiteiten hebben. Zo gaan we elke week met alle deelnemers naar het zwembad in Kollum waar het water heerlijk warm is en er voldoende aanpassingen gedaan zijn zodat iedereen kan zwemmen! Ook gaan we elke week naar onze vrienden van Paard- en dagbestedingscentrum Butenut in Oentsjerk waar we paard- en huifbedrijden met onze deelnemers. Heeft u geen ruime beurs? Dat is geen probleem, wij vragen geen eigen bijdrage voor deze activiteiten dus iedereen kan meedoen.
Al onze locaties hebben meerdere fietsen, Van Raam rolstoeltransport fietsen of de zogenaamde duofietsen waarbij begeleiding en deelnemer naast elkaar kunnen zitten. Onze locatie in Kollum beschikt tevens over een quattrocycle waar naast de begeleiding 3 deelnemers kunnen meefietsen.

 

Wij beschikken ook over diverse rolstoelbussen en halen de mensen ‘s morgens zelf op en brengen ze ook weer thuis. Voordeel voor onze deelnemers is dat ze ook tijdens de reis van en naar dagbesteding in gezelschap zijn van hun vaste begeleiders.


Samen met ouders en begeleiders maken wij een zorgplan voor de deelnemer, dit is de basis waaruit wij werken. Wij kijken regelmatig met ouders, verzorgers en bijvoorbeeld de begeleiding van de woongroep of de zorg die wij bieden nog voldoet of dat wij aanpassingen moeten doen.