Zorgaanbod

Heeft u zorg nodig?! Bij Nocht en Wille Zorg kunt u terecht voor dagbesteding, logeren en wonen.

Nocht en Wille Zorg is gespecialiseerd in het bieden van zorg aan mensen met een zeer ernstige (meervoudige) beperking.

Wij vinden het belangrijk dat mensen met een beperking tot hun recht kunnen komen in een omgeving die veilig voor hen is. Ondersteund, verzorgd en begeleid door mensen die daar voor opgeleid zijn en een passie voor hun werk hebben. Bij Nocht en Wille Zorg doen wij ons uiterste best een bijzondere plek te bieden aan iedereen die aan onze zorg toevertrouwd is.

Nocht en Wille Zorg biedt verschillende soorten activiteiten aan deelnemers, er zijn activiteiten die gericht zijn op het sensopatische gebied, dit houdt in het stimuleren en prikkelen van de zintuigen. Daarnaast vinden er ook activiteiten plaats waarbij de nadruk ligt op lichamelijke beweging om de conditie van deelnemers op pijl te houden.

Soms helpen we onze deelnemers zich te ontwikkelen, dit zijn dikwijls kleine ontwikkelingen zoals zelf leren een beker vast te houden of met de touchscreen computer omgaan maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld zindelijkheid of communicatie.

 

We bieden een vast dagprogramma aan met wekelijks terugkerende activiteiten zoals:

– Zwemmen (in verwarmd zout water 32 graden)

– Paardrijden/ Huifbedrijden

 

– Wekelijkse kookactiviteit, een soepje koken of een lekkere cake bakken.

– Wekelijkse uitwisselingsochtend i.s.m. CBS de Rank te Metslawier

– Klein theater, hierbij hebben we een aantal weken achter elkaar dezelfde cd met  leuke liedje waar we bij elk leidje een voel/ belvingsvoorwerp hebben gekoppeld.

– Bewegen in Muziek (BIM)

 

 

Daarnaast is er wekelijks ruimte voor afwisselende activiteiten, dit kan individueel of met een groepje zijn, voorbeelden hiervan zijn:

– Wandelen

– Fietsen op de rolstoelfiets of de tandem

– Snoezelen

– Knutselen

– Boekje lezen

– Boodschappen doen

– Schilderen en kleuren

– Muziek maken, cd luister, dvd-tje kijken

– Sensopatische activiteiten: Deze activiteiten zijn er op gericht om de zintuigen te prikkelen en te stimuleren per keer wordt er vaak 1 zintuig benadrukt:

Horen, zien, ruiken, voelen of natuurlijk ook proeven.

 

Uitstapjes:

Nocht en Wille Zorg gaat meerdere keren per jaar een dagje weg naar bijvoorbeeld de Cliniclowns, de Belevenis, Snoezeltheater De Ronzebons of gewoon even een ijsje halen op Lauwersoog.