Gevelbekleding locatie Kollum

De afgelopen weken hebben we besteed aan het bevestigen van de gevelbekleding op locatie Kollum. Het gaat om de achtergevel vanwaar je uitkijkt op onze beleeftuin. Onlangs zijn de groepen hierheen verhuist nadat we deze helft van het pand hebben opgeleverd.

Nu restte ons nog het bekleding van de gevel, we willen namelijk dat ons pand van buiten ook fris en modern oogt en recht doet aan de vernieuwde binnenkant.
We zijn begonnen met het plaatsen van regelwerk op de oude gevel, daaroverheen hebben we vervolgens damp diffuus doek gespannen. Uiteindelijk plaatsten we op het regelwerk de planken van gemodificeerd hout. Als laatste hebben we de plekken rondom deuren en kozijnen afgetimmerd en de gevel geheel gereinigd. Daarna zijn eventuele beschadigingen nog bijgewerkt met speciale verf en hebben we ook deze klus kunnen afsluiten. Op termijn hopen we het gehele pand te kunnen voorzien van deze bekleding, daar zullen we een poosje voor moeten sparen. Temeer omdat de prijzen van hout en grondstoffen momenteel extreem hoog zijn, het is niet goedkoop zoveel ambitie zullen we maar zeggen….