Het team

Wij zijn Chris en Esther Knippenberg, samen met ons team stellen wij ons graag aan u voor! Aangenaam….

Esther Knippenberg: (verpleegkundige)

img-20161201-wa0007

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de Gehandicaptenzorg als persoonlijk begeleider, verpleegkundige en coördinator. Ik heb de opleidingen MBO-VZ-IG, SPW-4, SPW-AB en MBO-V met het behalen van een diploma afgerond en ben BIG geregistreerd verpleegkundige.

De zorg voor mensen met een beperking is mijn passie en roeping, na verloop van tijd hebben mijn man en ik besloten zelf een kleinschalige zorginstelling te beginnen vanuit de overtuiging en de wens de zorg persoonlijker, kleinschaliger en beter in te richten. In 2011 zijn wij begonnen in onze woonboerderij met 2 deelnemers, daarna is het bedrijf in 2012 in verband met ruimtegebrek verhuist naar Metslawier, inmiddels zijn er meerdere vestigingen.

Binnen Nocht en Wille Zorg ben ik eindverantwoordelijk voor alles wat zorginhoudelijk is, de inzet en scholing van medewerkers en de intake en aanname van nieuwe deelnemers en bewoners.

Chris Knippenberg 

img-20161202-wa0003

Als begeleider ben ik jarenlang werkzaam geweest op verschillende locaties van een grote zorginstelling, in deze periode heb ik mijn SPW-4 diploma behaald.

Nocht en Wille Zorg staat als kleinschalige zorginstelling dicht bij de klanten, dit vertaalt zich in een persoonlijke aanpak en een betrokken sfeer. Samen met onze medewerkers proberen we elke dag een verschil te maken voor onze deelnemers en bewoners.

Binnen Nocht en Wille Zorg ben ik verantwoordelijk voor de algemene administratie, het beheer van de financiën, de contacten met derde partijen zoals het zorgkantoor of leveranciers en verzorg ik een aantal dagen per week onderhoud en technisch beheer van onze locaties en busjes. 

Yonina van der Heide 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Yonina van der Heide en werk sinds 2016 bij Nocht en Wille Zorg.
Voordat ik begon met werken bij Nocht en Wille Zorg was ik eerst een tijd vrijwilliger bij het zwemmen op donderdag.
Ik ben van oorsprong sociaal pedagogisch hulpverlener en heb op veel verschillende (soorten) groepen gewerkt. Bij Nocht en Wille Zorg houdt ik mij bezig met de personeelszaken, het kwaliteitshandboek, ben ik functionaris gegevensbescherming en ondersteun ik het team daar waar nodig.

Joanne Wijtsma (Coördinator Kollum/ Engwierum)

joanne

Ik ben Joanne Wijtsma,  ik woon in Oosternijkerk. Ik heb de opleiding Maatschappelijke Zorg gedaan op Friese Poort in Leeuwarden. Na anderhalf jaar werken in het Thomashuis in Metslawier zat dat er op en was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Sinds februari 2016 werk ik bij Nocht en Wille, gemiddeld 32 uren in de week. Samen met mijn collega’s en de deelnemers heb ik het erg naar mijn zin!

Sanne Bijlsma (verzorgende IG)
Sanne

Mijn naam is Sanne Bijlsma en woon in Kollum. Ik heb in 2013 de opleiding Maatschappelijke zorg 4, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg behaald. In 2015 ben ik begonnen met de opleiding verzorgende IG, deze opleiding heb ik in Januari 2017 behaald. Ik ben inmiddels 4 jaar werkzaam in de Gehandicaptenzorg. Ik heb er erg veel zin in en vind het leuk om in een zelfsturend team aan de slag te zijn.

Wietske Hoekzema (begeleidster)

Wietske

Ik ben Wietske Hoekzema en woon in Marsum. Ik werk sinds eind 2015  bij Nocht en Wille Zorg.
Ik ben in aanraking gekomen met Nocht en Wille Zorg doordat klasgenoten tijdens de opleiding MZ4 hier stage liepen, hierdoor raakte ik enthousiast en wilde ik hier ook stage lopen. Dit pakte goed uit, ik kreeg binnen een aantal maanden al een aantal uren op contract aangeboden. Inmiddels heb ik mijn opleiding behaald en werk ik fulltime. 

Meta de Graaf (verzorgende IG)


 

 

 

 

 

 

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Metha de Graaf. Ik ben sinds september 2016 werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Ik heb gestudeerd voor de opleiding Verzorgende IG en heb het laatste jaar nog gehandicaptenzorg gestudeerd. Ik wilde altijd met ouderen werken maar toen mijn stiefbroertje met een beperking thuis bij ons kwam wonen ben ik van gedachten veranderd. Ik heb het bij Nocht en Wille Zorg prima naar mijn zin, wij zijn een zelfsturend team en hebben veel mogelijkheden om onszelf beter te ontwikkelen.

Antje Allema (verzorgende IG)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Antje Allema, ik werk sinds april 2016 bij Nocht en Wille Zorg. Eerst ging ik als
vrijwilliger een aantal keren mee te zwemmen waarna ik aangenomen ben als begeleider.
Na een aantal jaren in de ouderenzorg gewerkt te hebben, voelde het werken 
bij Nocht en Wille Zorg als een warme deken waar ik in terecht kwam. Ik heb altijd
veel belangstelling gehad voor de gehandicaptenzorg en na het behalen van mijn
Verzorgende IG diploma ben ik erg blij dat ik hier nu een baan in heb gevonden. Het werken met deze kwetsbare doelgroep voelt erg goed, het is dankbaar en waardevol werk.

Bertha Hoiting (begeleidster)

Ik ben Bertha, en al heel veel jaren werkzaam in de gehandicaptenzorg. Op het moment dat ik 19 jaar was ben ik begonnen met werken in de zorg bij Nieuw- Woelwijck in Hoogezand- Sappemeer. Het is belangrijk om mensen met een beperking te verzorgen en begeleiden in een positieve sfeer, met aandacht voor het individu en warmte en liefde voor iedereen. Samen met mijn nieuwe collega’s begin ik nu aan onze gezamenlijke reis naar de beste zorg voor onze bewoners!

Riekje Kroes (Coördinator Metslawier)

 

Mijn naam is Riekje Kroes en woonachtig in Oosternijkerk. In 2015 studeerde ik af aan de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Met veel plezier ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als begeleider bij een grote zorginstelling waar ik veel ervaring heb opgedaan met verschillende doelgroepen. Omdat een kleinschalige zorginstelling beter aansluit bij mijn persoonlijke visie op zorg ben ik bewust op zoek gegaan naar een baan bij een dergelijke instelling. Bij Nocht en Wille Zorg wordt gewerkt met een zelfsturend team en zijn er veel mogelijkheden voor zowel mijn persoonlijke als onze teamontwikkeling.

Foekje Elzinga (Begeleidster)

Mijn naam is Foekje Elzinga en woon samen met mijn vriend en onze twee zoontjes in De Westereen (Zwaagwesteinde.) Na het behalen van mijn diploma MMZ3 heb ik gewerkt in de thuiszorg en gehandicapten zorg. In de thuiszorg kwam ik in aanraking met kinderen met een meervoudige beperking. Deze doelgroep trekt mij het meeste aan. Ondanks de beperkingen krijg je door met hen te werken veel terug, doordat ze puur en zichzelf zijn. Uiteindelijk ben ik gericht gaan zoeken naar een baan die beter bij mij past, kleinschalig en persoonlijk. Tijdens deze zoektocht kwam ik Nocht en Wille Zorg tegen en bij het lezen van hun site voelde ik betrokkenheid en verwelkoming. Vanaf 1 januari 2021 ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg.

Wilma Struiksma (HBO verpleegkundige)

Hallo!
Mijn naam is Wilma Struiksma en ik woon in Dokkum.
Sinds 1 juli 2017 ben ik verpleegkundige bij Nocht en Wille Zorg, dit na afronding van mijn opleiding hbo verpleegkunde aan de NHL in Leeuwarden. Voordat ik opnieuw begon bij Nocht en Wille Zorg ben ik nog in andere sectoren binnen de zorg aan het werk geweest. Echter door mijn eerdere stage en mijn werk als oproep kracht bij Nocht en Wille Zorg, wou ik toch graag terug naar de gehandicaptenzorg.

Klasina Boersma (Begeleider/ verzorgende IG)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo,
Mijn naam is Klasina Boersma!
Ik heb de opleiding MZ4 gedaan, tijdens deze opleiding heb ik een jaar stage gelopen bij Nocht en Wille. Vanaf Juni 2017 ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Daarnaast heb ik in januari 2019 de opleiding VZ-ig afgerond, dit vind ik een mooie aanvulling zodat ik de deelnemers kan begeleiden bij activiteiten en de zorg.

Geartsje van der Wal (begeleidster)

Hallo, mijn naam is Geartsje van der Wal, woonachtig in de Westereen en ik ben afgestudeerd als verzorgende-IG’er. Na 3,5 jaar werkzaam te zijn in de thuiszorg, met verschillende doelgroepen, heb ik gesolliciteerd bij Nocht en Wille Zorg. Bij mijn vorige werkgever heb ik ervaren hoe het is om met deze doelgroep te werken en heb hier altijd veel plezier en voldoening uitgehaald. Het werken op de dagbesteding en het logeren zorgt voor afwisseling tijdens het werk, wat mij erg aanspreekt. Wat ik hoop te brengen bij Nocht en Wille Zorg, is de deelnemers in hun waarde te laten, een luisterend oor bieden en ze te ondersteunen/stimuleren bij het behalen van hun doelen. En samen als team op een lijn staan.

Renata Tuinhof- Liszewska (facilitair medewerkster en gastvrouw)

Mijn naam is Renata Tuinhof, ik woon in Paesens en ben vanaf juni 2016 werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Vanaf 1 juli werk ik op de woonlocatie de Dobbe in Engwierum. Hier assisteer ik bewoners en de loge’s tijdens het ontbijt, verder zorg ik dat de woning netjes en gezellig is voor als de bewoners weer thuiskomen. Ik kom oorspronkelijk uit de financiële sector maar het werk wat ik nu doe geeft mij veel voldoening als ik de blije gezichten van de bewoners zie.

Paulien Slagman (huishoudelijk medewerker)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo, Ik zal mij even voorstellen.
Ik ben Paulien Slagman en woon samen met mijn vriend en dochter van bijna 2 in Engwierum.
Ik ben al sinds 9 jaar actief in de schoonmaakbranche, sinds 2018 werk ik voor Nocht en Wille Zorg.
Ik vind het mooi om voor anderen schoon te maken zo dat de deelnemers de volgende dag weer met plezier hier kunnen spelen.

Rinske Leistra (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo, ik ben Rinske Leistra, in juni 2017 heb ik de opleiding Maatschappelijke Zorg Specifieke doelgroepen (niveau 4) behaald. Voordat ik aangenomen werd bij Nocht en Wille Zorg was ik werkzaam in de thuiszorg. Na twee jaar daar met plezier gewerkt te hebben, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en zocht ik ook meer de combinatie met het gebied van de Maatschappelijke Zorg.  Nocht en Wille Zorg spreekt mij erg aan, doordat wij met zijn allen een team zijn. Iedereen krijgt genoeg ruimte om zichzelf te kunnen ontwikkelen en te doen wat deelnemers en bewoners leuk vinden. Zo kunnen wij de deelnemers een zinvolle dag geven. Het is erg dankbaar werk en ik geniet als alle deelnemers en bewoners ook genieten.

Renee Visser (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo mijn naam is Renée Visser en ik woon in Dokkum. Sinds juni 2020 ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. In 2018 heb ik de opleiding Maatschappelijke Zorg Gehandicaptenzorg (niveau 4) afgerond. In het tweede leerjaar van de opleiding heb ik stage mogen lopen bij Nocht en Wille en ben ik erachter gekomen dat mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen met een ernstige (meervoudige) beperking. In de weekenden en vakanties ben ik werkzaam bij Nocht en Wille. Naast dit werk volg ik de opleiding hbo-verpleegkunde aan de NHL Stenden hogeschool in Leeuwarden. Het is erg dankbaar werk en mijn voldoening haal ik uit het bieden van een veilige en gezellige omgeving aan de bewoners en deelnemers

Wilco Alma (begeleider)

 

 

 

 

 

 

Hallo, ik ben Wilco Alma en woon met mijn gezin in Harkema. Vanaf maart 2019 volg ik een BBL opleiding Maatschappelijke Zorg – specifieke doelgroepen en werk ik bij Nocht en Wille Zorg. Bij mijn vorige werkgever ben ik als taxichauffeur in aanraking gekomen met deze doelgroep en aangezien mij dit zeer aansprak heb ik daarop besloten een carrière switch te maken.

Pieteke van der Woude (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Pieteke van der Woude, ik woon samen met mijn vriend en onze dochter op een boerderij in Suwald.
3 jaar ben ik werkzaam geweest als onderwijsassistente op de Wingerd in Damwoude. Hierbij merkte ik dat ik qua werk meer in de richting van dagbesteding wilde. Ik doe de BBL combi opleiding maatschappelijke zorg en verzorgende IG. Bij Nocht en Wille Zorg vind ik de combinatie wonen, dagbesteding en logeren erg leuk, iedere dag is een nieuwe uitdaging. Het is ontzettend dankbaar werk en ik geniet ervan als de deelnemers en bewoners een fijne dag hebben gehad.

Hilde Venema (begeleidster)

Mijn naam is Hilde Venema en ik ben werkzaam bij Nocht en Wille zorg sinds april 2019. In de voorgaande 2 jaren heb ik al veel ervaring opgedaan bij een grote zorginstelling met eenzelfde doelgroep. In die periode heb ik ook de opleiding Social Work (HBO) afgerond. Het werken met mensen met een beperking is iets wat me altijd al aansprak, ik kan enorm genieten van de kleine dingen met de deelnemers en bewoners en haal daar veel energie uit. Bij Nocht en Wille Zorg voelde ik meteen het kleinschalige karakter van de zorginstelling en de persoonlijke en betrokken sfeer.

Djoke de Graaf (huishoudelijk medewerkster)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Djoke de Graaf, ik woon met mijn man en kinderen in Ternaard en heb een jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche. Sinds een poosje werk ik bij Nocht en Wille Zorg waar ik ervoor zorg dat de locaties in Metslawier en in Engwierum er keurig netjes bij staan samen met mijn collega’s.

Dianca de Roos (ass. begeleidster)

 

 

 

 

 

Hallo, ik ben Dianca de Roos uit Kollum. Afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij Nocht en Wille Zorg en heb ik mijn diploma Assistent en Dienstverlening gehaald. Na de vakantie begin ik aan de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, voor nu werk ik als invalkracht bij Nocht en Wille Zorg. Ik vind het belangrijk dat deelnemers en bewoners fijne dagen hebben en ze hierbij zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen.

Sjoukje Boltjes (verpleegkundige)

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Sjoukje Boltjes, ik ben afgestudeerd voor de opleidingen verpleegkundige en pedagogisch medewerker. Mijn hart ligt bij het begeleiden en verzorgen van mensen met een ernstige (meervoudige) beperking. Mijn voldoening haal ik uit het creëren van een veilige, uitdagende maar vooral gezellige omgeving voor mijn cliënten. Nocht en Wille Zorg geeft mij de kans mij nog meer te kunnen verdiepen en ontwikkelen in deze doelgroep.
Tijdens mijn opleidingen heb ik gewerkt met de verschillende doelgroepen en werkvelden die er zijn binnen het beroep verpleegkundige en pedagogisch medewerker. Doormiddel van stages heb ik ontdekt dat het begeleiden en verzorgen van mensen met een ernstige (meervoudige) beperking geeft mij zoveel voldoening geeft dat mij graag wil blijven inzetten binnen deze sector.

Hennie Bonnema (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Hennie Bonnema en per november 2019 werkzaam bij Nocht en Wille.
Ik heb 18 jaar in het zmlk onderwijs gewerkt en ben begonnen in het voorgezet speciaal onderwijs als onderwijsassistent. Na een aantal jaren kwam ik bij de emb (ernstig meervoudig beperkte) groepen. Dit is waar mijn hart lag en ligt. Ik heb zowel als onderwijsassistent, zorg assistent en onderwijs ondersteuner gewerkt. Een aantal oud leerlingen van mij zijn nu deelnemers bij Nocht en wille en zo ben ik in aanraking met dit bedrijf gekomen. Na 18 jaar is het tijd voor een frisse wind en was de mogelijkheid daar om nu hier aan de slag te gaan. We gaan dat met veel Nocht en wille doen!

Florien Dijkstra (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

Hallo, mijn naam is Florien Dijkstra, in 2018 heb ik de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 afgerond en mijn eind stage bij Nocht en Wille gedaan. Naast mijn vervolgstudie HBO Social work ben ik werkzaam bij Nocht en Wille. Als begeleidster in de gehandicapten zorg vind ik het belangrijk dat je een optimistische factor bent in het welbevinden van de deelnemers. En mee helpt aan een prettige leefklimaat voor de deelnemers. Ik haal veel voldoening uit het kunnen bieden van zorg en begeleiding waar dat nodig is en de deelnemers te motiveren waarin hij of zij kan bloeien. Want die kleine of grote glimlach op de deelnemer zijn of haar gezicht doe je het uiteindelijk allemaal voor.

Djoke van der Valk (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Djoke van der Valk en ik woon in Kollumerzwaag. Nadat ik al een aantal jaren als caissière in een supermarkt had gewerkt, besloot ik dat ik graag weer een opleiding wilde gaan doen. Omdat ik het sociale in mijn werk het leukst vond, heb ik gekozen voor de opleiding Sociaal Werk in de Zorg. Afgelopen zomer heb ik mijn diploma behaald. Omdat ik deze opleiding in deeltijdvorm heb doorlopen heb ik ondertussen al ervaring op kunnen doen binnen de gehandicaptenzorg met verschillende doelgroepen. Ik kwam er achter dat ik veel voldoening haal uit het werken met de EMB doelgroep. Ik heb erg veel zin om bij Nocht en Wille aan de slag te gaan en er samen met collega’s voor te zorgen dat elke dag een leuke dag wordt voor de deelnemers en bewoners.

Sjoukje Greijdanus (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Sjoukje Greydanus, ik woon in Hallum, samen met mijn vriend en 2 zoontjes.
ik heb het diploma spw4 activiteitenbegeleider behaald.
Na 15 jaar werkzaam geweest te zijn in de ouderenzorg, was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging en kreeg ik deze fantastische kans om aan de slag te gaan bij Nocht en Wille als begeleidster!

Baukje Terpstra (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo, mijn naam is Baukje Terpstra. Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Ik heb de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4 gedaan en mijn eindstage bij Nocht en Wille Zorg gedaan. Na deze stage ben ik hier begonnen met werken. In de weekenden en vakanties ben ik te vinden op de locatie in Metslawier. Naast het werk bij Nocht en Wille volg ik nog de opleiding HBO-verpleegkunde in Leeuwarden. Ik vind het fijn om met de bewoners en deelnemers naar buiten te gaan om te wandelen, fietsen of uitstapje naar de boerderij bij ons thuis.

Trudy Hoekstra (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

Ik ben Trudy Hoekstra en ik woon in Damwoude. In 2015 heb ik de opleiding persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg behaald. Daarna heb ik op verschillende woongroepen gewerkt in Nederland maar ook in het buitenland. Sinds december 2019 ben ik werkzaam bij Nocht en wille. Ik heb het erg naar mijn zin en ik leer veel!

Petra Postma (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Petra Dijkstra en woon in Ee. Sinds 1 augustus ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Hiervoor heb ik vijf jaar in de ouderenzorg gewerkt, eerst in de thuiszorg en later in een verzorgingshuis. Tijdens mijn opleiding als vz-ig heb ik een periode stage in de gehandicaptenzorg gedaan en altijd gehoopt dat ik hier weer terug kon komen. Toen bij Nocht en Wille Zorg een vacature kwam heb ik dan ook geen seconde getwijfeld en ben nog steeds erg blij met deze switch. Elke werkdag ga ik met veel nocht en wille naar mijn werk toe.

Anita de Vries (begeleidster)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Anita de Vries en woon in Dokkum. Sinds juli ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. In 2016 ben ik begonnen met de opleiding Sociaal Pedagogische hulpverlening aan de NHL Stenden Hogeschool. Voorheen heb ik stage gelopen bij een andere zorgaanbieder en sprak mij de doelgroep en werkzaamheden aan. Voor dat ik werkzaam was bij Nocht en Wille Zorg had ik nog geen ervaring met mensen met een ernstige (meervoudige) beperking. Na 2 maand werkzaam te zijn ben ik erachter gekomen dat deze doelgroep mij erg aanspreekt. Dit komt omdat het altijd een gezellige sfeer is met de bewoners en deelnemers. Het geeft mij voldoening wanneer een bewoner/deelnemer het naar zijn zin heeft en geniet van de dag.

Simon Mooibroek (medewerker technische dienst)

Mijn naam is Simon Mooibroek, ik woon in Metslawier en ben sinds 2019 werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. In eerste instantie voornamelijk in de weekenden en in de vakantieperiode. Na afronding van mijn studie werk ik voltijd bij Nocht en Wille Zorg als medewerker van de technische dienst en op de administratie.