Het team

Wij zijn Chris en Esther Knippenberg, samen met ons team stellen wij ons graag aan u voor! Aangenaam….

Esther Knippenberg: (verpleegkundige)

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de Gehandicaptenzorg als persoonlijk begeleider, verpleegkundige en coördinator. Ik heb de opleidingen MBO-VZ-IG, SPW-4, SPW-AB en MBO-V met het behalen van een diploma afgerond en ben BIG geregistreerd verpleegkundige.

De zorg voor mensen met een beperking is mijn passie en roeping, na verloop van tijd hebben mijn man en ik besloten zelf een kleinschalige zorginstelling te beginnen vanuit de overtuiging en de wens de zorg persoonlijker, kleinschaliger en beter in te richten. In 2011 zijn wij begonnen in onze woonboerderij met 2 deelnemers, daarna is het bedrijf in 2012 in verband met ruimtegebrek verhuist naar Metslawier, inmiddels zijn er meerdere vestigingen.

Binnen Nocht en Wille Zorg ben ik eindverantwoordelijk voor alles wat zorginhoudelijk is, de inzet en scholing van medewerkers en de intake en aanname van nieuwe deelnemers en bewoners.

 

 

 

 

 

 

Chris Knippenberg 

Als begeleider ben ik jarenlang werkzaam geweest op verschillende locaties van een grote zorginstelling, in deze periode heb ik mijn SPW-4 diploma behaald.

Samen met onze medewerkers proberen we elke dag een verschil te maken voor onze deelnemers en bewoners. Binnen Nocht en Wille Zorg ben ik verantwoordelijk voor de algemene administratie, het beheer van de financiën, de contacten met derde partijen zoals het zorgkantoor of leveranciers en verzorg ik een aantal dagen per week onderhoud en technisch beheer van onze locaties en busjes. 

 

 

 

Yonina van der Heide 

Ik ben Yonina van der Heide en werk sinds 2016 bij Nocht en Wille Zorg.
Voordat ik begon met werken bij Nocht en Wille Zorg was ik eerst een tijd vrijwilliger bij het zwemmen op donderdag.
Ik ben van oorsprong sociaal pedagogisch hulpverlener en heb op veel verschillende (soorten) groepen gewerkt. Bij Nocht en Wille Zorg houdt ik mij bezig met de personeelszaken, het kwaliteitshandboek, ben ik functionaris gegevensbescherming en ondersteun ik het team daar waar nodig.

 

 

 

Joanne Wijtsma (Coördinator Kollum/ Engwierum)

Hallo allemaal! Mijn naam is Joanne Wijtsma, geboren in 1995 en ik woon in Oosternijkerk. In 2015 heb ik de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4 gehandicaptenzorg afgerond. Begin 2016 ben ik bij Nocht en Wille terecht gekomen via mijn broer, die daar toen ook werkte. Onze doelgroep is helemaal mijn doelgroep, elke dag een grapje, zorgen voor hen en samen met hen een fijne, belevingsgerichte dag invullen. Ook op de woonlocatie heerst er een hele huiselijke sfeer, het is fijn om daar samen eten te koken, samen weekend te vieren en om samen een groot ‘huishouden’ te zijn. Sinds september 2019 ben ik meewerkend teamcoördinator in team Kollum en Engwierum. Ik vind het fijn dat ik daarin samen met mijn collega’s kan staan om het beste uit onze deelnemers, ons team en Nocht en Wille te halen. Een perfecte uitdagende combinatie met leidinggevende taken, dagbesteding geven en het wonen voor mij.

 

 

Sanne Bijlsma (verzorgende IG)
Mijn naam is Sanne Bijlsma. Geboren in September 1994, woonachtig in Kollum. In 2013 heb ik de opleiding Maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg afgerond. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij een grote zorginstelling. Hier heb ik op verschillende locaties gewerkt, zowel dagbesteding als wonen en met verschillende doelgroepen. Om mijn kennis nog meer te verbreden heb ik ervoor gekozen om in 2016 te starten met de opleiding verzorgende IG. Na het behalen van mijn diploma in februari 2017 ben ik aan de slag gegaan bij Nocht en Wille. Hier werk ik nu inmiddels als Aanspreekpunt/Persoonlijk begeleider. Ik heb het naar mijn zin bij Nocht en Wille. Wat ik vooral leuk vind is de vele afwisseling in het werk, zowel wonen als dagbesteding, bus rijden, kantoorwerkzaamheden.

 

 

 

Wietske Hoekzema (begeleidster)

Ik ben Wietske Hoekzema en woon in Marsum. Ik werk sinds eind 2015  bij Nocht en Wille Zorg.
Ik ben in aanraking gekomen met Nocht en Wille Zorg doordat klasgenoten tijdens de opleiding MZ4 hier stage liepen, hierdoor raakte ik enthousiast en wilde ik hier ook stage lopen. Dit pakte goed uit, ik kreeg binnen een aantal maanden al een aantal uren op contract aangeboden. Inmiddels heb ik mijn opleiding behaald en werk ik fulltime. 

 

 

 

 

 

 

 

Metha de Graaf (verzorgende IG)

Hallo, ik ben Metha de Graaf en ik ben wonende in Burdaard. Ik ben vanaf 2016 werkzaam bij Nocht en Wille.  Ik werk alleen op de woonlocatie in Engwierum en mocht het nodig zijn dan werk ik heel af en toe op dagbesteding in Kollum. Het werken met cliënten met een ernstig meervoudige beperking is waar mijn hart ligt. Elke cliënt is uniek  op hun eigen manier. Het moeilijke aan deze doelgroep vind ik dat ze niet kunnen praten en het daardoor soms lastig is om te achterhalen wat er aan de hand is. Hier ligt dan ook de uitdaging om samen er achter te komen wat het beste is voor de cliënt en wat wij er aan kunnen doen. Met z’n allen vormen wij een leuk en gezellig team.

 

 

 

 

 

 

 

Lian de Graaf (begeleidster)

 Hallo, ik ben Lian de Graaf en ik woon met mijn man in Drachten.
In 2014 heb ik de HBO opleiding Sport, Gezondheid en Management in afgerond maar kwam er achter dat hier niet mijn passie ligt.
In 2018 kreeg ik de kans om de BBL combi opleiding maatschappelijke zorg en verzorgende IG te doen bij Stichting Sprank. Deze opleiding heb ik in juni 2020 afgerond en heb daarna het BBL traject nog een jaar voorgezet met de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg niveau 4.
Vanaf maart 2022 mag ik het team van Nocht en Wille Zorg versterken. De combinatie van dagbesteding en logeren vind ik erg leuk om activiteiten en het bieden van persoonlijke verzorging af te wisselen.

 

 

 

Bertha Hoiting (begeleidster)

Mijn naam is Bertha Hoiting. Ik ben 58 jaar en ben op mijn 18e begonnen in de gehandicaptenzorg. Ik begon op nieuw-Woelwijck, een dorp van mensen met een verstandelijke beperking. Nadat mijn vader overleed, wilde ik graag bij mijn familie zijn en ging opzoek naar een baan in Friesland  ik kwam terecht hij Talant in Kollum, daarna bij Visio in Burgum en uiteindelijk sinds 2017 bij Nocht en Wille. Bij Nocht en Wille voel ik ook de basis, het streven naar een goede, vrolijke, enthousiaste zorg, voor de bewoners. De lijnen zijn kort, en het team bestaat uit integere, lieve, zorgzame mensen, die samen met ouders zo goed mogelijk willen zorgen en het beste uit het leven halen voor hun kinderen. Ik ben blij, deel te mogen maken van dit gebeuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riekje Kroes (Coördinator Metslawier)

Mijn naam is Riekje Kroes en woonachtig in Oosternijkerk. In 2015 studeerde ik af aan de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Met veel plezier ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als begeleider bij een grote zorginstelling waar ik veel ervaring heb opgedaan met verschillende doelgroepen. Omdat een kleinschalige zorginstelling beter aansluit bij mijn persoonlijke visie op zorg ben ik bewust op zoek gegaan naar een baan bij een dergelijke instelling. Bij Nocht en Wille Zorg wordt gewerkt met een zelfsturend team en zijn er veel mogelijkheden voor zowel mijn persoonlijke als onze teamontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foekje Elzinga (Begeleidster)

Mijn naam is Foekje Elzinga en woon samen met mijn vriend en onze twee zoontjes in De Westereen (Zwaagwesteinde.) Na het behalen van mijn diploma MMZ3 heb ik gewerkt in de thuiszorg en gehandicapten zorg. In de thuiszorg kwam ik in aanraking met kinderen met een meervoudige beperking. Deze doelgroep trekt mij het meeste aan. Ondanks de beperkingen krijg je door met hen te werken veel terug, doordat ze puur en zichzelf zijn. Uiteindelijk ben ik gericht gaan zoeken naar een baan die beter bij mij past, kleinschalig en persoonlijk. Tijdens deze zoektocht kwam ik Nocht en Wille Zorg tegen en bij het lezen van hun site voelde ik betrokkenheid en verwelkoming. Vanaf 1 januari 2021 ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg.

 

 

Wilma Struiksma (HBO verpleegkundige)

Hallo!
Mijn naam is Wilma Struiksma en ik woon in Dokkum.
Sinds 1 juli 2017 ben ik verpleegkundige bij Nocht en Wille Zorg, dit na afronding van mijn opleiding hbo verpleegkunde aan de NHL in Leeuwarden. Voordat ik opnieuw begon bij Nocht en Wille Zorg ben ik nog in andere sectoren binnen de zorg aan het werk geweest. Echter door mijn eerdere stage en mijn werk als oproep kracht bij Nocht en Wille Zorg, wou ik toch graag terug naar de gehandicaptenzorg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasina Boersma (Begeleider/ verzorgende IG)

Hallo,
Mijn naam is Klasina Boersma!
Ik heb de opleiding MZ4 gedaan, tijdens deze opleiding heb ik een jaar stage gelopen bij Nocht en Wille. Vanaf Juni 2017 ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Daarnaast heb ik in januari 2019 de opleiding VZ-ig afgerond, dit vind ik een mooie aanvulling zodat ik de deelnemers kan begeleiden bij activiteiten en de zorg.

 

 

 

 

Geartsje van der Wal (begeleidster)

Hallo, mijn naam is Geartsje van der Wal, woonachtig in de Westereen en ik ben afgestudeerd als verzorgende-IG’er. Na 3,5 jaar werkzaam te zijn in de thuiszorg, met verschillende doelgroepen, heb ik gesolliciteerd bij Nocht en Wille Zorg. Het werken op de dagbesteding en het logeren zorgt voor afwisseling tijdens het werk, wat mij erg aanspreekt. Wat ik hoop te brengen bij Nocht en Wille Zorg, is de deelnemers in hun waarde te laten, een luisterend oor bieden en ze te ondersteunen/stimuleren bij het behalen van hun doelen. En samen als team op een lijn staan.

 

 

 

Renata Tuinhof- Liszewska (facilitair medewerkster en gastvrouw)

Mijn naam is Renata Tuinhof, ik woon in Paesens en ben vanaf juni 2016 werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Vanaf 1 juli werk ik op de woonlocatie de Dobbe in Engwierum. Hier assisteer ik bewoners en de loge’s tijdens het ontbijt, verder zorg ik dat de woning netjes en gezellig is voor als de bewoners weer thuiskomen. Ik kom oorspronkelijk uit de financiële sector maar het werk wat ik nu doe geeft mij veel voldoening als ik de blije gezichten van de bewoners zie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paulien Slagman (huishoudelijk medewerker)

Hallo, Ik zal mij even voorstellen.
Ik ben Paulien Slagman en woon samen met mijn vriend en dochter van bijna 2 in Engwierum.
Ik ben al sinds 9 jaar actief in de schoonmaakbranche, sinds 2018 werk ik voor Nocht en Wille Zorg.
Ik vind het mooi om voor anderen schoon te maken zo dat de deelnemers de volgende dag weer met plezier hier kunnen spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reina Nicolai (begeleidster)

 

Wilco Alma (begeleider)
Hallo, ik ben Wilco Alma en woon met mijn gezin in Harkema. Vanaf maart 2019 volg ik een BBL opleiding Maatschappelijke Zorg – specifieke doelgroepen en werk ik bij Nocht en Wille Zorg. Bij mijn vorige werkgever ben ik als taxichauffeur in aanraking gekomen met deze doelgroep en aangezien mij dit zeer aansprak heb ik daarop besloten een carrière switch te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pieteke van der Woude (begeleidster)

Mijn naam is Pieteke van der Woude, ik woon samen met mijn vriend en onze dochter op een boerderij in Suwald.
3 jaar ben ik werkzaam geweest als onderwijsassistente op de Wingerd in Damwoude. Bij Nocht en Wille Zorg vind ik de combinatie wonen, dagbesteding en logeren erg leuk, iedere dag is een nieuwe uitdaging. Het is ontzettend dankbaar werk en ik geniet ervan als de deelnemers en bewoners een fijne dag hebben gehad.

 

 

Jelkje de Boer (begeleidster)

Hoi, ik ben Jelkje Anja Dijkstra- de Boer.

Ik woon in Dokkum samen met mijn man, twee kinderen een poes en een duif. Ik heb de opleiding Sociaal pedagogisch werker en Verzorgende IG afgerond. Na een aantal mooie jaren in de ouderenzorg was het tijd voor een nieuw avontuur. Nocht en Wille is een kleine organisatie met passie voor de deelnemers. Dit  is waar ik graag deel van uit wil maken.

Net dat beetje extra zorg, liefde en aandacht.

 

 

 

 

 

Hilde Venema (begeleidster)

Mijn naam is Hilde Venema en ik woon samen met mijn man en onze zoon in Niawier. Sinds april 2019 ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Daarvoor heb ik mijn studie Social Work afgerond en was ik werkzaam als begeleider bij een andere zorginstelling met eenzelfde doelgroep. Toen ik met Nocht en Wille Zorg in aanraking kwam, voelde ik gelijk het kleinschalige karakter en de persoonlijke en betrokken sfeer. Dit past voor mijn gevoel goed bij mij. Mijn hart ligt namelijk bij het begeleiden en verzorgen van mensen met een ernstige (meervoudige) beperking. Alles aan deze doelgroep is puur en oprecht. Ik kan enorm genieten van de kleine dingen met onze deelnemers en vind het bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan een fijne invulling van hun dag.  Daarnaast probeer ik me dagelijks te verplaatsen in de belevingswereld van de deelnemers, zodat ik zo goed mogelijk kan inspelen op op hun wensen en behoeften. Hier haal ik veel voldoening uit.

 

 

 

Djoke de Graaf (huishoudelijk medewerkster)

Mijn naam is Djoke de Graaf, ik woon met mijn man en kinderen in Ternaard en heb een jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche. Sinds een poosje werk ik bij Nocht en Wille Zorg waar ik ervoor zorg dat de locaties in Metslawier en in Engwierum er keurig netjes bij staan samen met mijn collega’s.

 

 

 

 

 

 

Dianca de Roos (ass. begeleidster)

Hallo, ik ben Dianca de Roos uit Kollum. Afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij Nocht en Wille Zorg en heb ik mijn diploma Assistent en Dienstverlening gehaald. Na de vakantie begin ik aan de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, voor nu werk ik als invalkracht bij Nocht en Wille Zorg. Ik vind het belangrijk dat deelnemers en bewoners fijne dagen hebben en ze hierbij zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen.

 

 

Sjoukje Boltjes (verpleegkundige)

Mijn naam is Sjoukje Boltjes, ik ben afgestudeerd voor de opleidingen verpleegkundige en pedagogisch medewerker. Mijn hart ligt bij het begeleiden en verzorgen van mensen met een ernstige (meervoudige) beperking. Mijn voldoening haal ik uit het creëren van een veilige, uitdagende maar vooral gezellige omgeving voor mijn cliënten. Nocht en Wille Zorg geeft mij de kans mij nog meer te kunnen verdiepen en ontwikkelen in deze doelgroep.
Tijdens mijn opleidingen heb ik gewerkt met de verschillende doelgroepen en werkvelden die er zijn binnen het beroep verpleegkundige en pedagogisch medewerker. Doormiddel van stages heb ik ontdekt dat het begeleiden en verzorgen van mensen met een ernstige (meervoudige) beperking geeft mij zoveel voldoening geeft dat mij graag wil blijven inzetten binnen deze sector.

 

Lotte Tiersma- Dijkema (begeleidster)

Mijn naam is Lotte Tiersma-Dijkema. Samen woon ik met mijn partner  in Munnekezijl. Sinds November 2020 loop ik stage bij Nocht en Wille, en doe ik de combi opleiding Verzorgende- IG en Maatschappelijke zorg.

Een paar jaar geleden heb ik de kappersopleiding afgerond. Toch ben ik erachter gekomen door eerdere ervaringen dat mijn hart in de zorg ligt.

Na een halfjaar kreeg ik bij Nocht en Wille een 0 uren contract aangeboden naast mijn stage, waar ik op de locatie wonen en dagbesteding ben.

Elke werk dag ga ik met plezier naar Nocht en Wille, dit komt doordat het een warm en leuk team is. Samen met je collega’s  probeer je voor elke deelnemer een waardevolle dag invulling en/ of dag besteding te bieden.

 

Florien Dijkstra (begeleidster)

Hallo, mijn naam is Florien Dijkstra, in 2018 heb ik de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 afgerond en mijn eind stage bij Nocht en Wille gedaan. Naast mijn vervolgstudie HBO Social work ben ik werkzaam bij Nocht en Wille. Als begeleidster in de gehandicapten zorg vind ik het belangrijk dat je een optimistische factor bent in het welbevinden van de deelnemers. En mee helpt aan een prettige leefklimaat voor de deelnemers. Ik haal veel voldoening uit het kunnen bieden van zorg en begeleiding waar dat nodig is en de deelnemers te motiveren waarin hij of zij kan bloeien. Want die kleine of grote glimlach op de deelnemer zijn of haar gezicht doe je het uiteindelijk allemaal voor.

 

 

Djoke van der Valk (begeleidster)

Hoi, mijn naam is Djoke van der Valk en ik woon samen in Kollumerzwaag met mijn vriend en hondje Bowe. Twee jaar geleden heb ik mijn opleiding Social Work in de Zorg afgerond. Tijdens de opleiding heb ik al wat ervaring op kunnen doen met de EMB-doelgroep. Ik merkte dat de doelgroep me erg aansprak en dat ik veel voldoening haalde uit het geven van een zinvolle invulling van de dag voor deze doelgroep. Inmiddels werk ik alweer een poosje bij Nocht en Wille, wat ik erg leuk en divers vind. Ik hoop dat ik nog een hele tijd, samen met mijn collega’s, er voor mag zorgen dat elke dag voor de deelnemers en bewoners een leuke en betekenisvolle dag mag zijn.

 

 

 

 

Sjoukje Greijdanus (begeleidster)

Hallo mijn naam is Sjoukje Greydanus, en woon samen met mijn vriend en 2 kinderen in Hallum.

Heb de opleiding MBO 4 activiteitenbegeleider gedaan. Ik ben 15 jaar woon/activiteitenbegeleider geweest in de ouderenzorg.

In oktober 2019 ben ik bij Nocht en Wille Zorg aan de slag gegaan. Sinds september 2020 ben ik ook planner op locatie wonen en dagbesteding Kollum.

Zorgen dat de deelnemers een fijne dag hebben en het bieden van een zinvolle dagbesteding, de kleine dingen die het doen, een lach op het gezicht van een deelnemer of zien dat iemand geniet, dat is waar ik het voor doe.

 

 

Petra Postma (begeleidster)

Mijn naam is Petra Dijkstra en woon in Ee. Sinds 1 augustus ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Hiervoor heb ik vijf jaar in de ouderenzorg gewerkt, eerst in de thuiszorg en later in een verzorgingshuis. Tijdens mijn opleiding als vz-ig heb ik een periode stage in de gehandicaptenzorg gedaan en altijd gehoopt dat ik hier weer terug kon komen. Toen bij Nocht en Wille Zorg een vacature kwam heb ik dan ook geen seconde getwijfeld en ben nog steeds erg blij met deze switch. Elke werkdag ga ik met veel nocht en wille naar mijn werk toe.

 

 

 

 

 

Elise Sangers (ass. begeleidster)

Hallo mijn naam is Elise Sangers en ik woon in Kootstertille. Ik volg de opleiding mbo-V. Na twee jaar ouderen zorg wou ik graag een andere tak van de zorg proberen. Daardoor ben ik in het derde jaar van mijn opleiding in aanraking gekomen met Nocht en Wille Zorg. Ik vind de doelgroep erg mooi en leerzaam en hoop hier nog vele jaren mee te mogen werken.

 

 

 

 

 

 

Elly Rutgens ( facilitair medewerker)

Hallo, mijn naam is Elly Rutgens, bij Nocht en Wille Zorg ben ik facilitair medewerker. Ik vind het mooi om bij te dragen aan een goed leef- en woonklimaat voor bewoners en deelnemers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilma Onderweegs (begeleidster)

Hallo, mijn naam is Wilma Onderweegs geboren in 1962 in Twente. Ik ben activiteitenbegeleider van beroep. Als begeleider werk je methodisch naar een doel, de activiteiten zijn je gereedschap om dat doel te bereiken. Ik heb in vele zorginstellingen gewerkt, toen ik in 2021 voor het eerst bij Nocht en Wille Zorg kwam had ik de indruk dat hier heel erg hard gewerkt wordt en dat er veel liefde gegeven wordt aan bewoners en deelnemers. Het is een fijn team met heel veel verschillende kwaliteiten die voor de bewoners worden ingezet.

 

 

 

 

 

Jolanda Zeilinga (begeleidster)

 

Reina Nicolai (begeleidster)

Hallo! Mijn naam is Reina Nicolai. Ik woon samen met mijn gezin in Kollumerzwaag.  Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de horeca en daarnaast deed ik vrijwilligers werk in de gehandicaptenzorg. Ik ben vrijwilliger bij het gehandicapten zwemmen geweest, mijn taak was om de cliënten klaar te stomen voor een zwemdiploma. Daarnaast heb ik ook vrijwilligers werk gedaan bij de blauwe vogels, in Drachten (scouting). Vaak werd er tegen mij gezegd hier moet je je werk van maken.  In 2018 kreeg ik de kans om de opleiding Maatschappelijke Zorg Specifieke Doelgroepen niveau 4 te gaan volgen. Dit is een keuze waar ik tot aan de dag van vandaag geen spijt van heb!

Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan zoeken naar een baan waar ik mijn energie in kwijt kan. Deze vond ik bij Nocht en Wille Zorg.

 

 

Simon Mooibroek (medewerker technische dienst)

Mijn naam is Simon Mooibroek, ik woon in Metslawier en ben sinds 2019 werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. In eerste instantie voornamelijk in de weekenden en in de vakantieperiode. Na afronding van mijn studie werk ik voltijd bij Nocht en Wille Zorg als medewerker van de technische dienst en op de administratie.

 

 

 

 

 

 

 

Wietske Groeneveld (begeleidster)

Hallo, mijn naam is Wietske Groeneveld, ik woon in Moddergat samen met mijn vriend en onze hondjes. Ik ben begonnen als vrijwilliger in de gehandicaptenzorg, dat beviel me zo goed dat ik me heb laten omscholen Maatschappelijke Zorg niv. 4. Daarna heb ik gesolliciteerd bij Nocht en Wille Zorg, ik was meteen enthousiast over het gezellige team.

 

 

 

 

 

 

 

Anja Dijkstra- de Haan

Mijn naam is Anja Dijkstra-de Haan, geboren 9 september 1971 en woonachtig in Hantum samen met mijn man Owe en onze jongste zoon. Verder heb ik nog een zoon en een dochter (met schoonzoon). In 2020 heb ik de overstap gemaakt naar de gehandicaptenzorg en ben ik gestart met de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Het eerste jaar van mijn opleiding heb ik stage gelopen bij een zorgboerderij en sinds september 2021 ben ik BBL’er bij Nocht en Wille Zorg. Werken in een kleinschalige instelling, en de combinatie van dagbesteding en logeren vind ik erg leuk. Het werken met deze doelgroep, waarin veel zorg en minder ondersteuning nodig is, past helemaal bij mij.

Dieuwke Hansma

Hallo, ik ben Dieuwke Hansma ik woon samen met mijn man en 2 katten in Opeinde.
Tijdens mijn snuffelstage kwam ik voor het eerst in aanraking met de zorg voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Ik was gelijk om, wat een kwetsbare maar ook pure mensen.
Na het behalen van mijn MBO VZ-IG ben ik gaan werken met emb cliënten. Ik heb 16 jaar met verschillende doelgroepen gewerkt.
2 jaar terug ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging en ben ik inmiddels pedicure, de medisch pedicure opleiding heb ik bijna afgerond.
Toch begon ik het werken met de emb cliënten te missen, iemand een leuke dag bezorgen en zich speciaal en gekoesterd te laten voelen. Ik ben blij dat ik per april het team van Nocht en Wille mag aanvullen.