Dagbesteding

Dagbesteding in Metslawier

 

Locatie aan de Snikke 23, voormalig schoolgebouw

Locatie aan de Kerkstraat 49 te Kollum

 

Mensen met een beperking hebben een zinvolle invulling van hun week nodig met leuke activiteiten en een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen.

In het verleden waren mensen met een ernstige beperking voor de vervulling van hun zorgbehoefte aangewezen op grote zorginstellingen. Met de liberalisering van de zorgmarkt in Nederland komen er steeds meer nieuwe zorg initiatieven, een goed voorbeeld daarvan zijn zorgboerderijen.

Als Nocht en Wille Zorg zijn we een jonge organisatie en richten wij ons specifiek op mensen met een meervoudige beperking, onze deelnemers hebben vaak zowel lichamelijk als geestelijk ernstige beperkingen. Meestal hebben ze ook een visuele beperking, sommige deelnemers hebben alleen een zware verstandelijke beperking. Allemaal hebben ze hele specifieke en deskundige begeleiding nodig op een plek die aangepast is op hun beperkingen en ingericht op hun verstandelijke niveau.

Per 3 tot 4 cliënten is er minimaal 1 professionele begeleider aanwezig aangevuld met stagiaires en vrijwilligers. Wij hanteren geen leeftijdsgrenzen, een ieder is welkom!

 

De dagbesteding vind plaats op 2 locaties in Noordoost Friesland. Nocht en Wille Zorg beschikt over een voormalig schoolgebouw aan de bosrand van het dorp Metslawier en een voormalig postkantoor aan de Kerkstraat 49 op 200 meter afstand van het gezellige centrum van Kollum.

Wij beschikken ook over diverse rolstoelbussen en halen de mensen ‘s morgens zelf op en brengen ze ook weer thuis. Voordeel voor deelnemers is dat ze ook tijdens het vervoer onder toezicht staan van hun vaste begeleiders van de dagbesteding die ook het vervoer verzorgen.

 

U kunt de dagbesteding betalen vanuit het PGB. Ook als u in een instelling woont kunt u het deel van uw indicatie dat bestemd is voor dagbesteding gewoon omzetten naar een PGB waarna u dagbesteding bij ons kunt volgen.

Wanneer u in een instelling woont en de dagbesteding niet vanuit een PGB kunt of wilt betalen zijn er andere mogelijkheden waar wij u graag over informeren. Zo kunnen wij u zorg bieden via Zorg in Natura of kan de instelling waar u woont ons als onderaannemer contracteren. Wij rekenen in dat geval de zorg die wij u bieden met de instelling die u woon zorg biedt af.

Nocht en Wille Zorg heeft een contract met Zorgkantoor de Friesland en kan u dus Zorg in Natura (ZIN) bieden. Dit betekent dat wij de zorg die wij u bieden rechtstreeks afrekenen met het zorgkantoor. Het enige dat u hoeft te doen is bij het zorgkantoor aangeven dat u de zorg van ons wil ontvangen.

 

Samen met ouders en begeleiders maken wij een zorgplan voor de cliënt, dit is de basis waaruit wij werken. Wij evalueren regelmatig met u of de door ons geboden zorg nog aan de wensen voldoet, indien noodzakelijk passen wij onze zorgverlening aan.

Wij kunnen u tevens helpen met uw aanvragen richting het CIZ of andere instanties, wanneer u van onze zorgverlening gebruikt maakt is deze ondersteuning gratis.