Wonen met zorg

Nocht en Wille Zorg heeft in Engwierum een karakteristieke boerderij uit de 19de eeuw in eigen beheer verbouwd tot woonlocatie voor mensen met een ernstige (meervoudige) beperking.

 

Op deze locatie bieden wij een warm en kleinschalig thuis aan onze bewoners, samen leven, beleven en op een fijne manier ouder worden staan hierbij centraal. De inwoners van Engwierum dragen onze bewoners een warm hart toe wat enorm bijdraagt aan het woonplezier en onze integratie.

De boerderij heeft 2 verdiepingen met slaapkamers voor bewoners, elke verdieping heeft een apart toilet en een aangepaste doucheruimte. Daarnaast is er beneden een ruimte eetkamer met open keuken en een sfeervolle woonkamer. De bovenverdieping heeft een aparte zithoek met tv in de vide die de bovenverdieping met de benedenverdieping verbind.

 

Rondom de boerderij is er een tuin met verschillende terrassen en een overkapping. De woonlocatie beschikt in de avonden en weekends over eigen vervoer omdat de busjes van de dagbesteding vlakbij hun standplaats hebben.

 

 

 

 

Wij hebben het pand vanaf oktober 2015 tot en met juni 2017 in eigen beheer verbouwd en geschikt gemaakt voor bewoning door mensen met een ernstige beperking.

Door goede partners, betrouwbare leveranciers en betrokken vrijwilligers is de bouw voorspoedig en ook bijzonder aangenaam verlopen.

Onze partners:

Architect:                Henckel en Zahir Architects, Groningen

logo HZA

http://www.henckel-zahir.com/

logo2

Bouwen:               Bauke Tuinhof Klus en Onderhoudsbedrijf,  Paesens

http://www.tuinhofonderhoud.nl/

Bestrating:          Hendrik Elzinga Hoveniers, Kollum

logo

http://www.elzingahoveniers.nl/

Rietdekken:                  Rietdekkersbedrijf P. de Vries

Mounebuorren 14
9132EH Engwierum
Tel: 06 – 22 94 62 02

www.pietriet.nl 

(Brandwerend) glas:    Glasservice Noord- Nederland

Glasservice Noord-Nederland
Eastein 2
9136 RB  Paesens
Tel: 0621718345