Verbouwing locatie Kollum

Vorig jaar hebben we bij de gemeente een aanvraag gedaan voor de verbouwing en renovatie van onze locatie in Kollum. Het is een ambitieus plan geworden waarbij we niet alleen binnenin fors zullen verbouwen maar ook krijgt het gebouw op termijn een heel nieuw aanzicht.

 

 

We concentreren ons eerst op de werkzaamheden binnenin het pand. De achterste helft van het gebouw wordt op dit moment aangepakt samen met de toiletgroepen. Wanneer dat klaar is dan verhuizen de deelnemers naar de nieuwe vertrekken en pakken we de voorste helft van het gebouw aan.

Toiletgroepen

Er komen centraal in het gebouw 2 grote toiletgroepen voorzien van apart instelbare elektrische vloerverwarming, mechanische ventilatie en plafond tillift systemen. Er is speciale aandacht besteed een gebruiksgemak, kwaliteit van de materialen, verlichting en de zichtbaarheid van deuren door kleurgebruik. De eerste badkamer is inmiddels opgeleverd en in gebruik genomen, leuk detail is de grote rode schuifdeur die we zelf geïnstalleerd hebben zodat er verbeterde toegang tot de ruimte is en dat de deur goed zichtbaar is voor mensen die een visuele beperking hebben. Voor een filmpje zie onze Facebook pagina.

Ruimten voor dagbesteding

Achterin het gebouw worden 2 ruime activiteitenlokalen gerealiseerd van circa 70 m2 waarbij elke ruimte een eigen keuken krijgt, openslaande deuren naar de beleeftuin, een eigen snoezel ruimte en een eigen rustruimte. Dit cluster van ruimten is bedoeld voor 8 deelnemers en hun begeleiders en zal naar ons idee bijdragen aan kleinschalige en persoonlijke zorg aan een overzichtelijk aantal deelnemers. Alle ruimten worden voorzien van (automatische) extra brede schuifdeuren, aangepaste verlichting en vloerverwarming. Ook de voorste helft van het gebouw wordt uiteindelijk langs dezelfde richtlijnen verbouwd en aangepast.

Duurzaamheid

Er wordt veel aandacht besteed aan de isolatie, ventilatie en verwarming van het gebouw. Het idee is dat er op termijn een overstap gemaakt kan worden van verwarming door middel van de traditionele CV-ketel (aardgas) naar een systeem als een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. Daarvoor is het belangrijk dat we deze uiteindelijke wens meteen meenemen bij de bouw en het ontwerp.

Buitenschil

Tot slot willen het gebouw een modern en eigentijds aanzicht geven, bovenstaande schets geeft een impressie van hoe dat er uiteindelijk uit gaat zien. Onze aandacht gaat eerst uit naar de binnenkant omdat dat voor onze bewoners en deelnemers de hoogste prioriteit heeft. Als sluitstuk pakken we ook de buitenschil nog aan.