Schommels voor locatie Metslawier

Op 23 maart hebben we drie vogelnest- en 3 dubbele schommels geleverd gekregen van het familiebedrijf Benschop Speelplezier uit Nieuwland.

We waren al een poosje op zoek naar een 6 tal schommels zodat elke locatie een setje zou kunnen krijgen, uiteindelijk zijn we bij Benschop terecht gekomen.
Als zorginstelling moeten wij schommels plaatsen die gekeurd zijn en voorzien van een technisch dossier, zulke speeltoestellen zijn doorgaans aanzienlijk duurder dan toestellen voor de particuliere markt.

In Benschop Speelplezier hebben we een partner gevonden die hoge kwaliteit speeltoestellen levert met alle benodigde papieren en keurmerken voor een uitstekende prijs. Met de bijgeleverde montagehandleiding kon onze eigen technische dienst de schommels probleemloos plaatsen.

De eerste set is inmiddels opgezet in de tuin van onze locatie in Metslawier, de deelnemers waren meteen enthousiast er was zelfs een enkeling die nog tijdens installatie wou beginnen met schommelen.

Daar hebben we toch maar even mee gewacht totdat alles volgens de voorschriften geïnstalleerd was en vrijgegeven door de TD.

Zoals op onderstaande foto’s te zien is zijn het prachtige schommels van Robinia hardhout, bekend van de robuuste en grillige vorm. Het installeren is even een pittig klusje, de palen zijn vrij zwaar bovendien moeten er vrij grote gaten gegraven worden zodat een en ander goed verankerd is.