Ipad project

Meer dan 10 jaar geleden kwamen de eerste touchscreen computers speciaal voor mensen met een beperking op de markt, op dagbesteding hebben we lang de beschikking gehad over 2 van deze systemen. Zoals we allemaal kunnen ervaren met bijvoorbeeld onze smartphone is een tijdsbestek van 3 jaar al heel lang als het om dit soort technologie gaat, dingen zijn vrij snel weer achterhaald.

Zo is het ook gegaan met onze touchscreen computers, we hadden ze nog wel staan maar ze werden vrijwel nooit meer gebruikt. Tijd om dat te veranderen! We hebben de techniek daarom ontmanteld en weggedaan, de behuizing hebben we bewaard en gebruikt als basis voor ons Apple Ipad Project.

We hebben die Ipad’s in een speciale behuizing gezet en deze bevestigd aan het oude omschot, op deze manier hoeven bewoners en deelnemers de Ipad niet zelf vast te houden.

Je kunt er gewoon ontspannen voor zitten, de Ipad zit vast en is beschermt tegen ongelukjes. Onze dagbestedingslocatie in Kollum heeft de beschikking gekregen over een exemplaar en de woonlocatie in Engwierum heeft de andere.

Voor elke locatie heeft zich een begeleidster gemeld die kartrekker zal zijn voor dit project, bij onze collega’s van Koninklijke Visio en Koninklijke Kentalis hebben we tips kunnen halen over geschikte apps en methodes om de Ipad’s te gebruiken.

Onze verwachting is dat het een succes zal worden, we houden jullie op de hoogte!