Het team

 

Wij zijn Chris en Esther Knippenberg, samen met ons team stellen wij ons graag aan u voor! Aangenaam….

Esther Knippenberg: (verpleegkundige)

img-20161201-wa0007

 

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de Gehandicaptenzorg als persoonlijk begeleider, verpleegkundige en coördinator. Ik heb de opleidingen MBO-VZ-IG, SPW-4, SPW-AB en MBO-V met het behalen van een diploma afgerond en ben BIG geregistreerd verpleegkundige.

De zorg voor mensen met een beperking is mijn passie en roeping, na verloop van tijd hebben mijn man en ik besloten zelf een kleinschalige zorginstelling te beginnen vanuit de overtuiging en de wens de zorg persoonlijker, kleinschaliger en beter in te richten. In 2011 zijn wij begonnen in onze woonboerderij met 2 deelnemers, daarna is het bedrijf in 2012 in verband met ruimtegebrek verhuist naar Metslawier, inmiddels zijn er meerdere vestigingen.

Binnen Nocht en Wille Zorg ben ik eindverantwoordelijk voor de zorg en de personeelszaken, zodoende verdeel ik mijn tijd tussen het werken op de groep en het organiseren van de roosters en dergelijke.

 

Chris Knippenberg 

img-20161202-wa0003

Als begeleider ben ik jarenlang werkzaam geweest op verschillende locaties van een grote zorginstelling, in deze periode heb ik mijn SPW-4 diploma behaald.

Nocht en Wille Zorg staat als kleinschalige zorginstelling dicht bij de klanten, dit vertaalt zich in een persoonlijke aanpak en een betrokken sfeer. Samen met onze medewerkers proberen we elke dag een verschil te maken voor onze deelnemers.

Binnen Nocht en Wille Zorg ben ik verantwoordelijk voor de algemene administratie, het beheer van de financiën, de contacten met derde partijen zoals zoals het zorgkantoor en verzorg ik een aantal dagen per week onderhoud en technisch beheer van onze locaties en busjes. 

Yonina van der Heide 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Yonina van der Heide en werk sinds 2016 bij Nocht en Wille Zorg.
Voordat ik begon met werken bij Nocht en Wille Zorg was ik eerst een tijd vrijwilliger bij het zwemmen op donderdag.
Ik ben van oorsprong sociaal pedagogisch hulpverlener en heb op veel verschillende (soorten) groepen gewerkt. Bij Nocht en Wille Zorg houdt ik mij bezig met de kwaliteit van zorg en het verbeteren daarvan, ben ik functionaris gegevensbescherming en ondersteun ik het team daar waar nodig.

Onze medewerkers:
Elke organisatie is uiteindelijk zo goed als haar medewerkers, met trots presenteren wij ons team van toegewijde, kundige en zeer gemotiveerde mensen:

 

Maaike Reitsma (verzorgende IG)
Maaike
Mijn naam is Maaike Reitsma en woon in Driezum. Altijd heb ik al belangstelling gehad voor de gehandicaptenzorg maar ik kom oorspronkelijk uit de bouw sector. Ik ben hierna begonnen met de opleiding Helpende Zorg en Welzijn en heb in 2012 stage gelopen bij Nocht en Wille Zorg. Sinds augustus 2013 ben ik er werkzaam als begeleidster en heb afgelopen jaar voor de opleiding Verzorgende-IG mijn diploma behaald.
Voor onze doelgroep werken is mijn passie geworden, wanneer een deelnemer glimlacht ben ik enthousiast dat ik voor hem of haar iets kan betekenen. Ik hoop dat ik de komende jaren met deze doelgroep mag blijven werken, omdat het mij zoveel voldoening geeft.

Joanne Wijtsma (begeleidster)

joanne

Ik ben Joanne Wijtsma, 21 jaar en ik woon in Oosternijkerk. Ik heb de opleiding Maatschappelijke Zorg gedaan op Friese Poort in Leeuwarden. Na anderhalf jaar werken in het Thomashuis in Metslawier zat dat er op en was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Sinds februari 2016 werk ik bij Nocht en Wille, gemiddeld 32 uren in de week. Samen met mijn collega’s en de deelnemers heb ik het erg naar mijn zin!

Sanne Bijlsma (verzorgende IG)
Sanne

Mijn naam is Sanne Bijlsma, 22 jaar oud en woon in Kollum. Ik heb in 2013 de opleiding Maatschappelijke zorg 4, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg behaald. In 2015 ben ik begonnen met de opleiding verzorgende IG, deze opleiding heb ik in Januari 2017 behaald. Ik ben inmiddels 4 jaar werkzaam in de Gehandicaptenzorg. Ik heb er erg veel zin in en vind het leuk om in een zelfsturend team aan de slag te zijn.

Wietske Hoekzema (begeleidster)

Wietske

Ik ben Wietske Hoekzema en woon in Marsum. Ik werk sinds eind 2015  bij Nocht en Wille Zorg.
Ik ben in aanraking gekomen met Nocht en Wille Zorg doordat klasgenoten tijdens de opleiding MZ4 hier stage liepen, hierdoor raakte ik enthousiast en wilde ik hier ook stage lopen. Dit pakte goed uit, ik kreeg binnen een aantal maanden al een aantal uren op contract aangeboden. Inmiddels heb ik mijn opleiding behaald en werk ik fulltime. 

Meta de Graaf (verzorgende IG)
Meta
Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Metha de Graaf ik ben 25 jaar oud en woon in Metslawier. Ik ben sinds september 2016 werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Ik heb gestudeerd voor de opleiding Verzorgende IG en heb het laatste jaar nog gehandicaptenzorg gestudeerd. Ik wilde altijd met ouderen werken maar toen mijn stiefbroertje met een beperking thuis bij ons kwam wonen ben ik van gedachten veranderd. Ik heb het bij Nocht en Wille Zorg prima naar mijn zin, wij zijn een zelfsturend team en hebben veel mogelijkheden om onszelf beter te ontwikkelen.

Antje Allema (verzorgende IG)

antje  

Mijn naam is Antje Allema, ik werk sinds april 2016 bij Nocht en Wille Zorg. Eerst ging ik als
vrijwilliger een aantal keren mee te zwemmen waarna ik aangenomen ben als begeleider.
Na een aantal jaren in de ouderenzorg gewerkt te hebben, voelde het werken 
bij Nocht en Wille Zorg als een warme deken waar ik in terecht kwam. Ik heb altijd
veel belangstelling gehad voor de gehandicaptenzorg en na het behalen van mijn
Verzorgende IG diploma ben ik erg blij dat ik hier nu een baan in heb gevonden. Het werken met deze kwetsbare doelgroep voelt erg goed, het is dankbaar en waardevol werk.

Bertha Hoiting (begeleidster)

Ik ben Bertha, 54 jaar en al heel veel jaren werkzaam in de gehandicaptenzorg. Op het moment dat ik 19 jaar was ben ik begonnen met werken in de zorg bij Nieuw- Woelwijck in Hoogezand- Sappemeer. Het is belangrijk om mensen met een beperking te verzorgen en begeleiden in een positieve sfeer, met aandacht voor het individu en warmte en liefde voor iedereen. Samen met mijn nieuwe collega’s begin ik nu aan onze gezamenlijke reis naar de beste zorg voor onze bewoners!

Dymytry Velink

Hallo! 

Ik ben Dymytry Velink 28 jaar en woon in Veenwouden. Vanaf 2009 ben ik werkzaam in de gehandicaptenzorg. Daarvoor heb ik de opleiding sociaal cultureel werker behaald. Vanaf oktober 2017 ben ik werkzaam bij Nocht en wille zorg. Ik geef graag een vrolijke twist aan het werk. 

Tot snel! 

Riekje Kroes (begeleidster)

 

Mijn naam is Riekje Kroes, 26 jaar oud en woonachtig in Oosternijkerk. In 2015 studeerde ik af aan de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Met veel plezier ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als begeleider bij een grote zorginstelling waar ik veel ervaring heb opgedaan met verschillende doelgroepen. Omdat een kleinschalige zorginstelling beter aansluit bij mijn persoonlijke visie op zorg ben ik bewust op zoek gegaan naar een baan bij een dergelijke instelling. Bij Nocht en Wille Zorg wordt gewerkt met een zelfsturend team en zijn er veel mogelijkheden voor zowel mijn persoonlijke als onze teamontwikkeling.

Nynke Meindertsma (Begeleidster)

Hallo, mijn naam is Nynke Meindertsma, ik ben 22 jaar oud en woon in Bornwird. Tijdens mijn opleiding Pedagogisch medewerker en Verzorgende IG heb ik met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Het werken met mensen met een beperking sprak mij altijd al erg aan, het is dankbaar werk en iedere dag is weer een nieuwe uitdaging! Na een paar jaar in de ouderzorg te hebben gewerkt merkte ik toch dat ik dit ontzettend miste.

Wilma Struiksma (HBO verpleegkundige)

Hallo!
Mijn naam is Wilma Struiksma, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Dokkum.
Sinds 1 juli 2017 ben ik begeleider bij Nocht en Wille Zorg, dit na afronding van mijn opleiding hbo verpleegkunde aan de NHL in Leeuwarden. Voordat ik opnieuw begon bij Nocht en Wille Zorg ben ik nog in andere sectoren binnen de zorg aan het werk geweest. Echter door mijn eerdere stage en mijn werk als oproep kracht bij Nocht en Wille Zorg, wou ik toch graag terug naar de gehandicaptenzorg.

Arijet van de Beek (begeleidster)

 

 

 

 

 

Mijn naam is Arïjet van de Beek, ik ben 19 jaar oud en woon in Anjum. In 2016 ben ik begonnen aan mijn opleiding; Persoonlijke begeleider specifieke doelgroepen. In Februari 2017 ben ik begonnen met stagelopen bij Nocht en Wille Zorg. Ik kwam er snel erachter dat mijn hart bij deze doelgroep ligt, waardoor ik er uiteindelijk voor koos om over te stappen. Voor het laatste jaar ben ik overgestapt naar de opleiding; Persoonlijke begeleider gehandicaptenzorg en mag ik dit als BBL-er doen. Ik vind het fijn dat iedereen bij Nocht en Wille Zorg de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Het is ontzettend dankbaar werk en geeft veel voldoening.

 

Zoe van Eekelen (Verzorgende IG)

Mijn naam is Zoe van Eekelen 25 jaar en woonachtig in Hardegarijp. Ik ben ooit begonnen met stagelopen bij Nocht en Wille Zorg voor zorghulp en helpende. Daarna heb ik een poosje vrijwilligerswerk voor de bewoners van Nocht en Wille Zorg gedaan. Ik volg nu de verzorgende IG opleiding en werk voor Nocht en Wille Zorg als begeleider. Ik geniet van mijn werk doordat bewoners het naar hun zin hebben, dat maakt mijn dag goed!

Klasina Boersma (Verzorgende IG)

Hallo, mijn naam is Klasina Boersma, 23 jaar oud en samenwonend in Ternaard. Ik heb mijn maatschappelijke zorg diploma behaald. Tijdens de maatschappelijke zorg opleiding heb ik een periode 2015/2016  stage gelopen en vakantiewerk gedaan bij Nocht en Wille Zorg. Vanaf 1 juli 2017 ben ik werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Ik vindt het leuk om knutselactiviteiten met de deelnemers te doen maar daarnaast wil ik mij ook verder verdiepen in de zorg voor de deelnemers. Ik ga daarom vanaf september 2017 beginnen met de VZ-IG opleiding.

Janine Verbeek (Begeleidster)

Mijn naam is Janine Verbeek, ik ben 21 jaar oud en woon in Oosternijkerk. In 2015 heb ik mijn diploma Helpende Zorg en welzijn behaald en ben ik werkzaam als invalkracht in een verzorgingshuis. Daarna ben ik begonnen met de opleiding Verzorgende IG. Ik ben bezig met het laatste jaar van mijn opleiding. Ik hoop in juni 2018 mijn diploma in ontvangst te nemen. In september ben ik begonnen met stage lopen bij Nocht en Wille en vanaf januari  ben ik er ook werkzaam. Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage en heb er nu veel zin in om straks zelfstandig aan de slag te gaan als begeleidster

Renata Tuinhof- Liszewska (facilitair medewerkster en gastvrouw)

Mijn naam is Renata Tuinhof, ik woon in Paesens en ben vanaf juni 2016 werkzaam bij Nocht en Wille Zorg. Vanaf 1 juli werk ik op de woonlocatie de Dobbe in Engwierum. Hier assisteer ik bewoners en de loge’s tijdens het ontbijt, verder zorg ik dat de woning netjes en gezellig is voor als de bewoners weer thuiskomen. Ik kom oorspronkelijk uit de financiële sector maar het werk wat ik nu doe geeft mij veel voldoening als ik de blije gezichten van de bewoners zie.

Paulien Slagman (huishoudelijk medewerker)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo, Ik zal mij even voorstellen.
Ik ben Paulien Slagman, 26 jaar en woon samen met mijn vriend en dochter van bijna 2 in Engwierum.
Ik ben al sinds 9 jaar actief in de schoonmaakbranche, sinds 2018 werk ik voor Nocht en Wille Zorg.
Ik vind het mooi om voor anderen schoon te maken zo dat de deelnemers de volgende dag weer met plezier hier kunnen spelen.

Marinus de Haan (facilitair medewerker)

Hallo, ik ben Marinus en ik werk bij Nocht en Wille Zorg als facilitair medewerker.